şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

kullanım klavuzu

Kullanım Klavuzu

Sizin için hazırlamış olduğum Bildirgeç - XML Blogger klasörünü indirin. Bu klasör içerisinde aşağıdaki dosya ve klasörleri bulacaksınız:

  • Bildirgec -XML Blogger şablonu
  • CSS şablonu (ben tercih olarak CSS şablonunu harici yaptım)
  • İmaj dosyaları klasörü (3 adet; toplam 1,5 kb - İmaj dosyalarının yüklenmesini ve şablonlardan nasıl çağırcağınızı bu klasör içerisinde bulunan Kullanım Klavuzunda açıkladım)
  • bildirgec_comments_tr (son yorumlar için gerekli JavaScript)

Adım - 1: Şablonun Yüklenmesi

Şimdi ilk olarak Bildirgec - XML Blogger şablonunu yükleyin. Bunu yapmak için Blogger > Şablon > HTML'yi Düzenle yolunu izleyin. Bu sayfada bulunan "Sabit sürücünüzdeki bir dosyadan şablon yükleyin:" yükleme kutusu ile az önce indirmiş olduğunuz şablonu yükleyin.

Adım - 2: Blog XML Şablonundaki Bağlantı Adreslerinin Değiştirilmesi

İndirmiş olduğunuz Bildirgec - XML klasörü içerisinde bulunan CSS şablonunu (style dosyası), imaj dosyalarını ve bildirgec_commnets_tr JavaScript dosyasını GooglePages hesabınıza yükleyin. Yükleme yaptıktan sonra her bir dosyanın kendine ait bir bağlantı adresi oluşacaktır. Bu bağlantı adresleri Google kullanıcı adınızı "google-kullaniciadi" varsayıp, dosya isimlerinde de bir değişiklik yapmadığını düşünürsek aşağıdaki gibi olacaktır:


http://google-kullaniciadi.googlepages.com/yildiz.png
http://google-kullaniciadi.googlepages.com/yildiz2.png
http://google-kullaniciadi.googlepages.com/yorumgonder.png
http://google-kullaniciadi.googlepages.com/style.css
http://google-kullaniciadi.googlepages.com/bildirgec_comments_tr.js

Bu adımdan sonra şablon kodlarınız içerisinde CTRL+F tuş kombinasyonu ile arama penceresini açın ve aşağıda sıralamış olduğum ibareleri tek tek aratıp, bu satırlarda bulunan bağlantı adreslerini kendi adresleriniz ile değiştirin.



  • "bildirgec_comments_tr.js"
  • "style.css"
  • "yorumgonder.png"

Adım - 3: Yazı Gönder Bağlantısının Değiştirilmesi

Bildiğiniz gibi Bildirgeç'in tasarımında "yazı gonder" bağlantısı vardır. Bu bağlantıyı kullanarak blogunuz hızlı bir şekilde yazı gönderebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bu bağlantıdaki blodID değerini sizinkisi ile değiştirmek.

Benim BETA blogumda bağlantı adresi aşağıdaki gibi:


http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=6600359493657344908

Yukarıdaki bağlantıda dikkat ederseniz blogID değeri tanımlanmakta. Her Blogger kullanıcısının kendine ait benzersiz bir blogID'si vardır. Siz de kendi blogID'nizi bağlantı adresinde yazmalısınız.

blogID Kimliğimi Nasıl Öğreneceğim?

Bunun için en kısa yol herhangi bir internet tarayıcı (tercihen Firefox) ile blogunuzu görüntülerken farenin sağ tuşuna basıp Kaynağı görüntüle diyin. Sayfa kaynak kodlarınızın en altında aşağıdaki satırı göreceksiniz:


_WidgetManager._Init('http://www.blogger.com/rearrange?blogID=blodID numaranız', 'http://blogadınız.blogspot.com/','blogID numaranız');

Adım - 4: Son Yorumların Gösterilmesi

bildirgec_coments_tr JavaScript dosyasını Blogger şablonumuzdan çağırdıktan sonra verilerin gösterilmesi için Sayfa Ögesi ekle kısmından HTML/JavaScript sayfa ögesi ekleyin ve içine aşağıdaki kodu koyup kaydedin.


<script language="javascript"> var numcomments = 10; var numchars = 30; </script> <script src="http://blogadınız.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=showrecentcomments"></script>

Bitirirken...

Bu yazıyı HTML ve CSS bilgisi çok az olan bir kullancının anlayabileceği bir şekilde yazmaya çalıştığım için uzun oldu. Ancak gözünüz hiç korkmasın en fazla 15 dk. içinde herşeyi yapmış olacaksınız. İmaj dosyalarını, stil dosyasını ve JavaScript dosyalarını sizin sunucunuza yükletmemin tek sebebi ileride sorunlar ile karşılaşmamanız için. Yoksa tek başına bir şablon dosyası ile de Bildirgeç - XML Blogger şablonuna kavuşabilirsiniz...

0 yorum:

Yorum Gönder